zondag 30 mei 2010

Ding 20 Muziek online

Muziek beluister ik via iTunes en iPod; overal en altijd bij de hand mits ik niet vergeet de oplader mee te nemen. Als ik zit te werken staat vaak iTunes aan, radio luister ik alleen via podcasts op mijn iPod. Sinds mijn kennismaking met Spotify luister ik hiernaar. Het gratis account geeft recht op 20 uur luisteren per maand vandaar dat ik maar snel een betaald account heb genomen; ben ik ook gelijk van de reclame tussendoor af. Spotify is te koppelen aan Facebook en Twitter. Als je de unlimited versie aanschaft (€ 10,- per maand) kun je de muziek ook via je smartphone ontvangen. Alle muziek op 1 plek en heel makkelijk te delen met anderen. Verslavend om door alle muzikale genres te gaan en nieuwe muziek te beluisteren! Ik las een uitgebreide beschouwing van Spotify in de blog van Jan Klerk. Ook heel enthousiast! Wel laat hij een waarschuwing uitgaan naar de bibliotheken; leg je cd-leners in de watten om ze nog een paar jaar te behouden omdat diensten zoals Spotify het einde gaan betekenen van de uitleen van muziek. En dat het wachten is op het moment dat er ook een voorziening als deze wordt ontwikkeld voor het gebruik van e-books! De bibliotheken zullen zich moeten gaan richten op mediawijsheid; het gidsen van mensen door de enorme hoeveelheid streaming media.

5 opmerkingen:

 1. Zie je daar straks de grootste rol voor ons: mediagids?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd of jouw vooruitziende blik, het einde van het uitlenen van cd's, snel uitkomt. Dat het aflopend is, is al een tijdje te constateren, maar het moment waarop echt de stekker eruit getrokken wordt is m.i. nog niet in te schatten. Enkele weken terug las ik een artikel over Spotify in het NRC en ben toen ook gaan kijken. Bij jou kom ik hem ook weer tegen. Hij is trouwens heel leuk en 20 uur is nog een behoorlijke tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het enige nadeel bij een gratis abonnement is om het kwartier een reclameboodschap.. deze is er niet wanneer je betaalt, maar goed, dat is een keuze. Op bijv. radio 3 heb je ook vaak reclame en het journaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verhaal. Het uitlenen van materialen als voornaamste bezigheid van de bibliotheken heeft zijn langste tijd gehad. Hoewel we moeilijk kunnen voorspellen hoelang er nog mensen naar de bibliotheek komen alleen voor dit doel betekent dat we ons steeds meer moeten gaan richten op die taak die jij schetst: mediawijsheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Rita,

  Je hebt nog niet alle blogs geschreven, nog 3 te gaan, maar ik vind dat je voor deze 20 blogs al een certificaat hebt verdiend. je hebt leuke blogs geschreven. Wat je schrijft in je blogs over je kinderen en het omgaan met de "nieuwe media" herken ik ook bij mijn oudste dochter.
  Succes nog met je laatste 3 blogs wat deze cursus betreft, ik ga ze lezen.

  Groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen