zondag 6 juni 2010

Ding 21 Aquabrowser en MyDiscoveries

Om de werking van MyDiscoveries uit te proberen heb ik een account aangemaakt op de website van de openbare bibliotheek Amsterdam. Vervolgens kun je zoeken in de catalogus en de zoekresultaten met de link » Bewaren of taggen …opslaan en in een lijst opnemen die je zelf een naam kunt geven. Mijn ervaring is dat dit heel eenvoudig en prettig werkt. Een mooie, handige en gebruikersvriendelijke manier om zo eigen lijsten samen te stellen of via associaties met ‘tags’ van anderen op andere titels te komen.
Ook bij Worldcat is registratie gratis. Als je eenmaal een account hebt aangemaakt kun je net als bij MyDiscoveries boekenlijsten (en/of andere media) samenstellen en waarderingen en recensies toevoegen. Het speciale van Worldcat is dat het toegang biedt tot de collecties en diensten van meer dan 10.000 bibliotheken over de hele wereld!
Worldcat is naar mijn mening een erg waardevolle en gebruikersvriendelijke toepassing die nog verder gaat dan MyDiscoveries. Het mooie van Worldcat vind ik dat je bij elke gevonden titel ook meteen kunt zien in welke dichtstbijzijnde bibliotheek het medium aanwezig is (door je postcode op te geven), vervolgens kun je de volledige boekbeschrijving bekijken zoals deze is opgenomen in de catalogus van die bibliotheek. En wil je het boek eventueel kopen dan word je direct doorgelinkt naar amazon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten