maandag 24 mei 2010

Ding 23 Evaluatie

Om diverse redenen ben ik wat verlaat met het afronden van de 23 dingen. Sommige dingen kende en gebruikte ik al, andere waren helemaal nieuw voor mij.

Mijn favoriete dingen zijn zonder meer de foto- en de radiodingen, erg leuk om met foto's te "knutselen", ik heb daar heel wat tijd aan besteed en zal sommige toepassingen zeker gebruiken bij toekomstige digitale fotoalbums.
Spotify is nu dagelijkse kost, regelmatig beluister ik actuele muziek om te horen wat het is en of het me aanspreekt. Maar ook heerlijk om 'goud-van-oud' en mijn favorieten te beluisteren.

GoogleDocs vind ik voor het werk een aanrader! Net als RSS en GoogleReader.

Wat is het simpel om een blog aan te maken en leuk om hiermee informatie uit te wisselen.
Instructie/informatiefilmpjes (YouTube, vodcasten) hebben een enorme meerwaarde. Sinds kort bekijk ik ook filmpjes op dumpert.nl.

Handig was het om bij diverse sites met het account van 23 Dingen te kunnen werken, al heb ik zelf ook de nodige accounts geopend.

Voor de bibliotheek: oppassen voor overlappingen, een keuze maken uit de vele mogelijkheden! Zo veel mogelijk aanhaken bij landelijke ontwikkelingen zonder de regionale ontwikkelingen uit het oog te verliezen. Iemand vrijmaken om de digitale ontwikkelingen bij te houden, dit aan de betreffende medewerkers door te spelen en voorstellen te doen ter verbetering van onze site/manieren van communiceren met het publiek. Duidelijk is dat het publiek veel meer betrokken zal moeten worden (LibraryThing, My Discoveries, Bibliotheek.nl) bij de uitvoering van ons werk om het contact met hen te behouden.

Spannend om mee te maken hoe alle ontwikkelingen binnen het bibliotheekwerk gaan lopen. Zullen alle informatiedragers wegvallen? Ik blijf de blogs volgen die hierover hun mening geven.

Ik vind de cursus heel leerzaam! Hij neemt veel tijd in beslag als je dieper op de toepassingen in wilt gaan maar het grote voordeel is dat je zelf kunt bepalen of - en wanneer je dit doet. En ik kon altijd bij mijn coach terecht om me uit de digitale modder te trekken. Wat bij de eerste 'dingen' echt nodig was. Het is heel goed - ook al pas je zelf een aantal dingen misschien nooit meer toe - toch te weten dat ze er zijn en er over te leren! Een must voor alle medewerkers!

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd! de eindstreep gehaald.
    Nu snap ik alleen 1 'ding'niet en dat is waarom dit bericht geplaatst is op 24 mei?????

    BeantwoordenVerwijderen