dinsdag 6 april 2010

Ding 9

Een wereld van informatie en vermaak gaat voor me leven. Nogal verslavend leuk en interessant. Een reader heeft veel voordelen maar ik merk nu al een overvloed aan RSS info ( ik zie ze nu overal) die bijna niet te verwerken is. Het regelmatig schonen lijkt me een voorwaarde. Flickr vind ik geweldig; en zo simpel te gebruiken als je het een aantal keer hebt gedaan.
Op de site van bibliotheek Kennemerwaard zijn al een aantal 2.0 toepassingen in werking gebracht; Twitter, RSS, You Tube; we hebben een snel werkende PR/Marketing afdeling! Omdat de site van bibliotheek Waterweg. een 9 scoorde in een onderzoek heb ik daar even een blik op geworpen. Op 1 pagina de Hadewijch Visioenen naast spunk.nl, en wisten jullie al wat een sissy adult baby is? Hoe handig het gebruik van Google docs is heb ik al mogen ervaren via de samenwerking met cursisten uit de eerste groep. En nu staat ook het beleidsplan voor medewerkers open om te reageren! Blogs zijn echt een communicatiemiddel bij uitstek. Binnen de cursus tussen medewerkers onderling (ik heb het goede voornemen deze week eens op blogs van collega's te gaan reageren) maar het lijkt me ook voor klanten een aantrekkelijke manier om kennis met elkaar te delen. Zo worden bibliotheekgebruikers ook actief in het aanleveren van informatie en kun je de blogs als ideeƫnbus gaan gebruiken. Ervaringen van Waterweg leren dat klanten de hyves van de bieb echt gebruiken om over bibliotheekzaken te hyven en om af te spreken elkaar in de bieb te ontmoeten. Foto's van activiteiten kunnen goed via Picasa op de site gezet worden en klanten kun je laten meedenken via SMS en Twitter.

2 opmerkingen:

  1. Leuk stuk collega! Dat bibliotheek Kennemerwaard al actief is op onderdelen van de 23 dingen vind ik te prijzen. Er zou eigenlijk veel meer met en door klanten gedeeld moeten worden. Meer interactie tussen bieb en klant. Als we straks bedreven zijn in blogs maken/bijhouden komt er wellicht een kans om dagelijks te bloggen met klanten; mijn voorkeur gaat uit naar communicatieafdeling met daar een vaste medewerker die dit bijhoudt (gevoed door collega's van andere afdelingen)

    BeantwoordenVerwijderen