woensdag 21 april 2010

ding 11 Wiki

Met wiki's heb ik al wat ervaring; ProBiblio gebruikt wiki's voor projectgroepen zoals 'ICT en het jonge kind' waar ik deel van uit maak. Mijn ervaring hiermee is dat de indeling niet altijd overzichtelijk is. Regelmatig zetten deelnemers (ik ook!) stukken tekst op de verkeerde plek. Ook is het niet stimulerend om lappen tekst te lezen. Als er niet iemand mailt dat er iets op de wiki is gezet vergeet ik snel om af en toe te kijken. Het gevaar is dat men hierdoor afhaakt. Belangrijke vraag is hoe hou je een wiki levendig?
De wiki van St.Joseph ziet er actueel en uitnodigend uit. Over het onderwerp tuinieren naast de catalogus ook boektitels, tijdschriften en adressen van bloemenmarkten met filmpjes en al. Op de Library Success vond ik onder great ideas from librarians all over the world zelfs Rob Coers en zijn 23 dingen terug! Op de Deventer wiki nog info over de KBW 2008; dit is ook het geval bij Meredith. nlbiblioblogs is erg overzichtelijk en bevat veel actuele informatie.
Op de 23Dingenwiki heb ik de naam van mijn favoriete Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis toegevoegd met het mooiste nummer van haar concert in de Rode Hoed. Op mijn blog een YouTube filmpje hiervan. Alleen verschijnen er ook filmpjes van een voor mij onbekende (fout gedownload?) band. Coach, heb je tips?

2 opmerkingen:

  1. Als ik op het filmpje klik in je blog krijg ik alleen Trijntje O te zien. Laat me maar een keer zien wat er fout gaat, want in je blog gaat het goed. En terwijl ik dat typ, zie ik inderdaad ineens andere films ook verschijnen.
    Hmmm...inderdaad maar even samen erachter gaan zitten om de link te bekijken...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Twiettwiet, mijn blog heeft last van precies hetzelfde. Ook bij mij komt het 'vreemde' door mij niet gedownloade YouTubefilmpje te voorschijn. Af en toe verruilt hij dit weer voor wat ik eigenlijk wilde laten zien. Angel..zoekt uit waar dit aan ligt, want dat wil ik ook weten.

    BeantwoordenVerwijderen