dinsdag 30 maart 2010

Ding 5

Nog geoefend met het vinden van RSS berichten, gezocht naar informatie over bibliotheken en films; op datum en relevantie. Tabs toegevoegd op mijn reader. Kwam op de site van Edwin van Mijnsbergen terecht en heb een paar uur interessante dingen over games en gameverslaving gelezen. En dan is het zo maar weer bijna 11 uur. Eens kijken hoe het met mijn eigen gameverslaafden gaat...

maandag 29 maart 2010

Ding 4

Zojuist bij Netvibes een reader gemaakt en ben nu bezig om er RSS feeds op te zetten. Tot 5 keer aan toe is mijn pc nu vastgelopen...dat is niet om vrolijk van te worden. Misschien is mijn computer zo verouderd dat ik een nieuwe moet aanschaffen? Heb reuze zin om in dat geval zo'n prachtige Apple notebook te kopen. Lekker op de bank met je laptop. En dan gelijk ook een iPhone. Afgelopen week heb ik het exemplaar van een collega uit Hoorn uitgebreid mogen bewonderen en wat is die telefoon mooi, en gebruikersvriendelijk...en prijzig :-(!
Probeerde net een rss van de bibliotheekwiki geplaatst te krijgen, handige site lijkt me dat waarvan ik het bestaan niet wist. Levert deze middag me toch weer wat tastbaars op.

maandag 22 maart 2010

Ding 1, 2 en 3

Voor mijn 'gevoel' heb ik nu de blog zo'n beetje onder controle; dat wil zeggen het ziet er uit zoals ik het graag wil. Nu moet het de komende tijd natuurlijk worden gevuld met de opdrachten van de cursus. Wel heerlijk dat ik deze cursus kan doen op de momenten dat het mij uitkomt, een heerlijke 2.0 ervaring. Ik kijk met plezier uit naar de komende maanden.

piep!

Het kost wat tijd, ja dat klopt! Voor ik er erg in heb zijn er 2 uur verstreken,heb ik veel informatie langs zien komen en even op persoonlijk niveau contact gehad met onze coach (dat werkt super!). Internet is een geweldige uitvinding en ik hoop de komende tijd door er veel mee bezig te zijn er ook een stuk handiger mee te worden. Tot nu toe is de indeling van mijn blog al een uitdaging genoeg. En het bewerken van tekst en afbeelding zou toch een eitje moeten zijn... Eerst genieten van een lunch in de voorjaarszon!